Dacă te doare spatele în primul rând arată-mi pantofii…

În timpul evaluarii somatoscopice mereu întreb pacienții puteți să-mi arătați pantofii dumneavoastră, mulți zâmbesc însă după ce le explic de ce, totul capătă sens.

Modul în care distribuim greutatea atunci când stăm în picioare sau când mergem este difinitoriu pentru sănătatea sistemului nostru musculo scheletal.

O distrbuție a greutății asimetrică, va genera o serie de mecanisme adaptative compensatorii. Așa cum vedem și în fotografia postată. Întregul ax al corpului este dezechilibrat. De aici pot apărea dureri de genunchi, dureri de șold sau foarte frecvent dureri de coloană.

Mulți vor cauta sa trateze zona dureroasă, însă fără o abordare globală a corpului nu vei trata poate niciodată cauza. Atlfel spus, mulți vor aplica diverse unguente în zonele dureroase, apoi vor apela la medicamente și în cazul unei vizite la specialist poate chiar și acesta să omită privirea în globalitate.

 

Cauzele pentru care distribuim greutatea în mod asimetric sunt multiple însă cea mai frecventă este generată de o forță scăzută a gluteusului mijlociu.

În cadrul programele RestartiX , aveți acces la peste 300 de exerciții fizice terapeutice,etapizate și adaptate nivelului tău fizic. În plus specialiștii RestartiX sunt alături de tine la fiecare repetare pentru a avea sigurața că realizezi exercițiile corect.

Acum ai acces la programe targetate pentru sănătatea coloanei lombare, cervicale și  toracale. Putând să-ți alegi tu când să faci exercițiile, fiind mereu în siguranța casei tale.

 

Alexandru Ilie

Ph. MD

Expert în fitness medical

Conținutul acestui articol este creat special cu scop de informare și educație. Nu are intenția de a deveni sfat medical.
Articole asemănătoare
Vrei să știi cum să previi, să corectezi deformările spatelui?

Majoritatea cunoaștem faptul că deformările coloanei sunt de fapt cifoze, scolioze, lordoze. Statisticile arată că România se află pe un loc fruntaș în Europa, în ceea ce privește deformarea coloanei vertebrale. Aproximativ 80% din cazuri o reprezintă femeile, boală apărând la pubertate. Cu toți știm cât de important este să avem o postură corectă. O […]

Tratamentul discopatiei lombare

Introducere   Discopatie lombară sau boala degenerativă a discurilor lombare este una dintre cele mai frecvente, aparent  foarte cunoscută, dar în același timp mai de neînțeles cauză de dureri în regiunea inferioară a spatelui. 80% din populație afirmă că a prezentat minim un episod de durere lombară în cursul vieții, fiind a doua cauză de […]

Totul despre SCIATICĂ

Probail ai avut avut pe cineva care ți-a spus ca suferă de sciatică sau poate chiar tu te-ai surprins spunând, “ mă omoară sciatica asta, mă doare tot piciorul”. Ei bine, acest fenomen dureros ce iradiază pe picior, mi-am propus să-l dezbat în acest articol. Pentru început haideți să înțelegem câteva informatții de bază de […]

Stenoza de canal vertebral lombar

Cuprins CUM DEFINIM STENOZA SPINALĂ LOMBARĂ? CAUZELE SAU ETIOLOGIA STENOZEI DE CANAL VERTEBRAL LOMBAR CUM IAU NAȘTERE SIMPTOMELE CE ÎNSOȚESC STENOZA SPINALĂ LOMBARĂ? SIMPTOMATOLOGIE STABILIREA DIAGNOSTICULUI COMPLICAȚIILE STENOZEI CANALULUI SPINAL LOMBAR TRATAMENTUL   Introducere     Stenoza de canal vertebral lombar, termen frecvent regăsit pe buletinele de imagistică, reprezintă o cauză frecventă de dizabilitate mai […]

Staza venoasa – o reală problemă de sănătate

Ce este staza venoasă? Staza venoasă este o pierdere a funcției corespunzătoare a venelor, mai ales de la nivelul membrelor inferioare, care, în mod normal, ar trebui să transporte sângele înapoi spre inimă. Acest lucru poate apărea în urma unei leziuni la nivelul venelor, care poate duce la formarea de cheaguri de sânge în venele […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter

Abonează-te la newsletter și rămâi conectat la noutățile platformei RestartiX.